
Náš příběh
Projekt Ethnocatering vychází z koncepce sociálního podnikání Inbáze, z. s.
Kuchařky a kuchaři pracující v Ethnocateringu jsou cizinci, kteří z různých důvodů (politických, sociálních, ekonomických) přišli, často s velmi pohnutými osudy, hledat nový domov do České republiky. Tito lidé se často nachází ve složité životní situaci a jejich integrace bývá pozvolnější. Přichází prakticky s nulovým hmotným bohatstvím, ale s obrovským duševním bohatstvím – perfektní znalostí své domácí kuchyně. Toto přirozené know-how Ethnocatering využívá a zároveň poskytuje férovou práci, která je jim blízká. Tito lidé mají možnost se dále vzdělávat a rozšiřovat si svoji kvalifikaci.
Opravdovost
Jídla vznikají v rukách mužů a žen, kteří z daných zemí pochází a vaří jídla stejně jako pro svou rodinu. Pomáháme těmto lidem mít smysluplnou práci, která je těší.

Tradiční exotické pochoutky
Nabízíme profesionální cateringové služby, přes 70 druhů originálních jídel domácích kuchyní ze zemí původu našich kuchařek. Každá z žen připravuje jídla podle původních receptů, a tím dává jednotlivým pokrmům autentickou chuť a originalitu. V tuto chvíli se jídla rekrutují zejména z oblastí Blízkého východu, Kavkazu a Střední Asie. Pod vedením šéfkuchařů vznikají v kuchyni Ethnocateringu jídla z různých koutů světa (Arménie, Ukrajiny, Afghánistánu, Maroka a Sýrie).
Jedna třetina zisku z Ethnocateringu je použita na rozvoj integračních programů komunitního centra InBáze, které pomáhá migrantům nalézt důstojné místo v české společnosti.
Ethnocatering v číslech
33%
zisku z každé akce pro Inbázi, z.s.
1 500+
uspořádaných akcí
500+
spokojených zákazníků
70+
druhů jídel
Spokojení klienti
Jednoznačně jste byli nejlepší catering, co jsme kdy na podobných akcích měli. Jídlo bylo fantastické. Já jsem samozřejmě věděla, co nás čeká, ale všichni ostatní byli překvapení, že catering může být i o jiném jídle než o guláši a řízkách.
Kdo využívá naše služby





Máte zájem o náš catering?
Vybrali jste jídla, bez kterých vaše akce nemůže být? Napište nám! Pokud nemáte jasno, nevadí. Rádi menu složíme podle naší zkušenosti a následně jej s vámi budeme konzultovat.